tisdag 16 december 2014

Cozumel - ut från land på egen hand

Igår tog vi färjan från Playa del Carmen till ön Cozumel, 35 min bort. 

Här lägger många karibiska cruiseship till, och vi såg minst tre gigantiska fartyg som låg inne. Ön är rätt liten, ändå hade färjan ett litet bagageband ditt alla väskor lastades på och folk ställde sig snällt i kö.
Cozumel påminner mycket om Playa del Carmen vad gäller centrum så det skippade vi och fokuserade istället på snorkling då ett av världens största rev finns här. De finaste delarna kommer man åt från båt men vi (jag) hade googlat fram några ställen där man kom ut till reven från land på egen hand. Vi tog därför en taxi till The money bar, en strandklubb med dykcenter, och efter en kanonlunch med fantastiskt goa jordgubbsslushies blev det snorkling i några timmar innan vi tog färjan hem igen. 
Reven var i sig inget speciellt, men fiskarna, herregud, vilken upplevelse att vara omringad av fantastiska fiskar som följer efter dig timme efter timme, krabbor, rockor och sjöborrar. Förutom minibrännmaneter som stacks var det en magisk upplevelse. Sikten under vattnet var klar över 20 meter och solen sken vilket gjorde att det var som att simma i ett saltvattensakvarium! Vi loved it!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar