fredag 12 december 2014

Utflykter och insikter

Förra svängen var vi lite osäkra på allt och körde de flesta utflyktsmålen via hotellets bokningsservice med guide och hela kitet. Kanske var det bra att börja så. Nu kör vi racet solo dock!


Igår tog vi en taxi till Akumal (ca. 160
kr) och Turtelbay, vi hade med egna snorkelattiraljer vi köpt i PDC (Playa del Carmen), sen hyrde vi ett låsbart skåp på dykcentret och så var det bara att köra!

Hit åker man för sköldpaddornas skull. Dom kommer in i bukten för att äta gräset på botten och när det är säsong, lägga ägg på stranden. Vi såg tre stora sköldpaddor som lojt åt gräs och njöt av livet helt oberörda av alla snorklande fanatiker ovanför.


Efter snorklandet, som faktiskt ta på krafterna, promenerade vi nån kilometer bort till Half moon bay där vi besökte en strandbar La buena vida som vi blivit rekommenderade, och vilket kanonställe. Väl tillagad mat, färskpressade juicer, gungor, hängmattor, träkojor och beanibags direkt på stranden.


Här kunde vi stannat resten av semestern. Men då vi glömt kreditkorten hemma och vårt cashinnehav begränsat fick vi skippa efterrätten för att ha råd att ta oss hem igen...






1 kommentar: