torsdag 23 maj 2013

New York Vecka 1

Så, nu har vi varit här i en vecka; kort sammanfattning av våra lärdomar: 

1) Hotell - välj med omsorg. 
Vi har lärt oss massor t.ex; här måste det stå specat bäddmadrass, annars är det inte en självklarhet, små rum betyder verkligen, verkligen små rum. Och framförallt; det går att boka billigt i sista minuten. Kolla t.ex. dagens erbjudanden på hotels.com:
Vi, tillskillnad från många andra NY resenärer på forumen vi besökt, spenderar en hel del tid på vårt hotellrum, aka: "helt ok eftersom man bara är på rummet för att sova" är inte aktuellt för oss. Vi måste sova gott, annars blir vi griniga. Vi vill ha utrymme att kunna stå upp samtidigt i rummet och vi föredrar egen toalett, viktigt om man kissar nattetid. Vi vill ha internet, tv och AC. Vi är inga festprissar och vill kunna landa på ett trevligt hotellrum vid 19-tiden och sen kunna slappa där! Dock kan vi varmt rekommendera pod 51, trots delat badrum. Det var fräscht, förhållandevis "stora" ljusa rum, fri WiFi och bäddmadrass.
Vidare har vi lärt oss att vi vill bo i Midtown. Det må vara turistigt, men det funkar för oss. Vi är turister med turisters behov. Vill vi ha nått annat, besöker vi det för en dag. Härifrån kan man gå till det mesta!


2. Shopping - det finns massor :-)
Ta således inte med er nått!!!! Förutom bekväma skor (läs väl ingångna sneakers), strumpor och en bra guidebok. Vi kommer definitivt boka in Woodbury med övernattning, kanske t.o.m. två nätter nästa gång. Bra hotell vilket även ger möjlighet till att få fundera och sova på saken om man hittar lite dyrare fynd. Klockers!
Lämna plats i väskan, eller boka mer bagage på flyget hem och köp en väska här. 

3 Maten - you gonna gain weight, deal with it!!! 
Själva maten går att anpassa, men glassen, cupcakesen och cheesecakarna gör det inte. Och dom är fantastiska!!! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar