fredag 1 april 2016

Panaewa Rainforest Zoo and Gardens

Målet för resan var ju vulcanparlen på södra sidan av ön. Men eftersom det inte riktig blev som vi tänkt oss med det så nämns det inte så ofta... Men hur var det nu; resan var väl målet?


På vägen låg detta lilla och enda (?) Zoo på ön. Inträdet var gratis och som jag förstår det var många av djuren donerade till Zoo:et av privatpersoner som "tröttnat" på sina djur av en eller annan anledning. Man fick gärna donera pengar istället för inträde vilket vi självklart gjorde. Dock ä, som på alla andra zoo, hade djuren det lite väl trångt och parken var väl ingen showstopper, huvudnumret, den vita tigern Namaste, hade tydligen dött för några år sedan.


Dock, påfåglar gick lösa i parken och dom var förtjusande! Vi fick även bevittna nedanstående parning (tror vi iaf), honan är iaf under herrn i bilden nedan.


En annan ny upptäckt är att Björn är rädd för påfåglar. Han tyckte det var jätteläskigt att dom gick fria och uppvaktade varann, vad exakt för skada dom skulle kunna göra honom är högst oklart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar