lördag 23 maj 2015

Costal 1 eller Highway 101?


Det finns två parallella vägar längs hela västkusten, motorvägen highway 101 (H101) och Costal 1 (C1) som löper längs kusten. Självklart är C1 den vackraste, men hastigheten är lägre och vägen är kurvig och rätt trafikerad, därför tar den ungefär dubbelt så lång tid att köra. Vi har dock valt den i de allra flesta fall för den fantastiska utsikten, och väljer H101 när vi bara ska "transportera oss" någonstans.

Vyerna mellan Carmel och Santa Barbara var makalösa. Vi kunde inte få nog och stannade om och om igen på små parkeringar och slängde oss ut med kameran i högsta hugg. Ibland fick vi knuffas och skuffas med en massa fotoglada asiater, ibland var vi helt ensamma.

Det var nästan lite svindlande på sina ställen!
Men vi förstår varför det är en världens vackraste vägar!
Mustangen är lättkörd, MEN, den låter som om den ska rasa ihop när som helst. Då det är cab och inte så jättebra vägar är ljudnivån rätt hög i bilen…. Man sitter även rätt lågt, speciellt på passagerarplatsen, jag skulle behöva en sån där liten barnkudde som man hade runt 5-årsåldern för att komma upp så jag ser nått.

Vägarna är i övrigt väldigt rena, det finns skyltar om 1000 dollar i böter om man skräpar ner och det verkar funka!

Våga vägra selfiestick!


Något jag måste ge extra cred till är de offentliga toaletterna. Är man som jag, dricker en del vatten och därför behöver besöka damrummet ofta, har man ju sett det mesta i toalettväg. Men här är det tät mellan offentliga toaletter, dom är fräscha, välstädade med rinnande vatten, papper och sanitetsskydd. Grymt imponerad! 

1 kommentar: