lördag 23 maj 2015

Vin och organiska grönsaker!

På eftermiddagen tog vi en tur upp i bergen bakom Santa Barbara (cirka 40 min nordöst) och besökte en vingård (Bridlewood) och en "öppen bondgård" (The Farm Stead) med organiskt odlade grönsaker och hemmagjorda produkter.

Bridelwood var en fantastiskt vacker vingård där man fick strosa runt och njuta av så väl vackra vinrankor som rosplanteringar. 


Och jag passade på att prova en avsmakningsmeny! Önskar dock att jag kunde ge er en mer detaljerad redogörelse av druvsorter, lagring och smaker, men nja, det blir det ju tyvärr inte. En del var helt enkelt bättre smak än andra! En flaska rött vin fick följa med hem, den verkade ligga någonstans i mittfåran enligt mannen som hjälpte mig med avsmakningen. Dock måste vi nog dricka upp den innan vi sticker till NY för vi har inte råd med den sortens övervikt.

På väg tillbaka till Santa Barbara stannade vi till på The Farm Stead. En sorts liten öppen bondgård där man dels kunde köpa lokalt producerade råvaror, eller plocka dom själv, väga och betala.
Det hela var så fantastiskt idylliskt och vacker t(och gott!!!) att vi kunnat stanna där en hel dag!





Att man sedan fick klappa och mata djuren! O'gosh! Vi var i himmelriket!

Den röda grisen "Prince Henry" var den enda som inte var släkt med de andra grisarna, men han verkade glad ändå!

Det fanns en stor hink med gårdagens grönsaker där man fick plocka så mycket man ville och ge till djuren. 

Dom små griskultingarna var så söta så man kunde bara smälla av! En bet dock Björn i fingret när han försökte klappa utan att ge mat först.
Lustigt nog kom ägarna förbi just när vi var där, och dom hade givetvis en lite pojktax (Nelly, efter den afroamerikanska rapparen) Vilket sammanträffande!!! Det här var en helt fantastiskt eftermiddag som vi sen kommer glömma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar