lördag 30 maj 2015

Dream large - Live larger

En ny dag och nya möjligheter väntade när vi idag (torsdag) lämnade Las Vegas bakom oss. Vi rullade in mot Los Angeles framåt eftermiddagen och letade oss tillslut till West Hollywood och Mondrian hotell. Hotellet ligger väldigt högt och med en god utsikt ut över hela Los Angeles. Att tv-serien Entorage dessutom filmats på hotellet gjorde "vissa" av oss smått lyriska.
Vi körde in till entrén (som för övrigt låg rätt osynligt från Sunset blvd) och fick direkt lämna ifrån oss både bilnycklar och väskor och vart förpassade till incheckningen. Väl där fick vi den trevliga nyheten att vårt standardrum var fullbokat och att vi fick en kostnadsfri uppgradering till en studio..
Ett väldigt trevligt hotellrum väntade där vi båda kände oss som hemma med än gång. 
Små upplyftande citat kändes även det välkomnande.
Efter en stunds inventering inser vi dock att det inte finns någon tv, vilket för oss rätt trista rutinmänniskor kändes som ett rejält nerköp än uppköp.. Speciellt under basket- och hockeyslutspelet muttrade "vissa" utav oss.. Märkligt att dom lämnat en tv-dosa tyckte "andra".. Det visade sig att spegeln mitt i rummet hade en inbyggd tv och DVD -trevligt! 
Vi hittade även ett något annorlunda konstföremål à la van Gough på hotellrummet..
Vi hittade en svart hand också..
Vi beslutade oss för att titta till den trevliga Skybaren, en drink och lite bad tyckte vi båda kändes som en bra idé efter 4h i bil. Vi hann till entrén.. innan "vissa" av oss kände sig i stort behov av ett skobyte.. Tillskrivas bör att "andra" av oss burit en väska innehållande ett dussin skor till "vissa" sedan shoppingen i SF. Tyvärr passade ingen av dessa nu.. "Inte på det här hotellet".. Efter en smärre ångest och livskris hittar vi ett närliggande HM som räddar kvällen, dagen och förmodligen resten av resan. Nu kunde vi iaf gå in till Skybaren.. 
Utsikten från hotellets restaurang.
Trots hettan på dagarna var det ganska skönt med öppen eld och infravärme framåt kvällen. Vi testade en fiskrätt (svärdfisk) som var väldigt god men som "somliga" av oss gärna bytt ut mot en hamburgare med fetaost från BURGR.
Att ta seden dit man kommer är inte alltid helt lätt men vi försöker. På samtliga matställen vi besökt har vi sett människor ta med sig ev. överskott i en doggybag. Vi ville inte vara sämre, en efterrätt bör avnjutas till fullo ansåg vi båda. Valet av restaurang att testa detta på (för första gången) kanske kunde diskuterats bättre.. "Somliga" fick stolt marschera genom restaurangen med en skokartongsliknande atiralj som förmodligen rådde större uppmärksamhet än färgen på ett par skor.. Vi var väl här för "The walk of shame" eller hur var det egentligen?

Imorgon intar vi poolen och spanar in "The walk of fame". Ett besök till Griffith Observatory står också på listan. 

Undertecknad tackar för förtroendet han 
tillgavs att formulera dagens strapatser till pränt och önskar er alla en trevlig kväll. 

/B

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du också skriver Björn!
    Vilken fantastiskt utsikt!
    Njut nu av allt vänner och kom hem med massor av härliga minnen vi kan evighetsprata om i Antibes sen.
    Kram en som återgår till spöregn och vattkoppor (dvs era uppdateringar här ger mig hopp om livets glamour så fortsätt skriv !)

    SvaraRadera