lördag 23 maj 2015

Santa Barbara - en liten pärla



Nästa nattstopp blev i Santa Barbara. Vi kom iväg rätt sent från Monterey/Carmel vilket gjorde att det blev kvällskörning till Santa Barbara vilket faktiskt var lite jobbigt. Vägarna är som sagt krokiga och hastigheten förvånansvärt hög. Men det var bara att hålla i hatten och köra. 

Santa Barbara och speciellt vårt hotell West Beach Inn var dock värt väntan. Fantastiskt fint hotell precis bredvid stranden med pool och söta uteplatser vid varje rum.

Sängarna är enorma och här hade vi alla HBO-kanler vilket resulterade i att jag råkade fastna i diverse filmer medan Björn småsnusade bredvid mig. 

På morgonen tog vi en promenad längs stranden och ut på Kaliforniens äldsta träpir.



Piren hade restauranger och små turistaffärer. 

Längs med piren så länge det var strand hade tiggare riggat upp olika former av "spel" för att man skulle kunna skänka pengar på annat sätt. Innovativt och lite småtrevligt tyckte vi. 

Längs piren kunde man hyra spön och prova lyckan själv om man hade lust. Det satt även ett gäng fiskare som hade vattenburar nersänkta. En av dem lyckades få upp Mr Lunch precis när vi gick förbi. Jämför de två bilderna nedan så ser ni hur stor den faktiskt var!!!!


Efter promenaden checkade vi ut från hotellet och började leta lunchställen. Efter en miss där vi blev så exalterade över att hundarna fick vara med på uteserveringen att vi inte upptäckte att det endast var ett ölhak hittade vi  av en slump till The Lark och deras mindre take-out Lucky Penny.  Restaurangerna körde på närodlat och ekologiskt och det var väldigt gott! Fantastiskt mysigt område med små restauranger, vinprovningsställen och ölprovningshak.



Mätta och belåtna lämnade vi vackra Santa Barbara för ….. vinprovning i bergen! Trodde ni det om Fröken Pepsi Max?!

1 kommentar:

  1. Härligt alltsammans ! Jag hejar på så kanske Frankrike blir en liten vinresa ändå;)
    Kram

    SvaraRadera