söndag 24 maj 2015

Nobu Malibu - och så var reskassan slut!

Efter en fantastisk eftermiddag på Malibu Cafe trodde vi inte dagen kunde bli bättre. Vi sätter oss i bilen för att köra vidare in mot LA men Björn vill så gärna att vi stannar till på restaurangen Nobu som han läst en del om. Den hade väl egentligen sin storhetstid runt 2012, men har sedan dess öppnat 25 till framgångsrika restauranger varav en i Köpenhamn som vi tror ska ha fått en stjärna i guide rouge. 

Hur som helst tänkte vi att vi kör förbi på vinst och förlust och kollar om vi kan boka ett bord till någon dag senare i veckan. Det visade dock sig att det fanns platser (inomhus dock, men vi var inte allt för kräsna!)

Vi fick en nära den långa sushibaren och hade utsikt över hela restaurangen. Innan vi inner sätta oss så skriker alla i personalen "-Irasshaimase" högt och ljudligt och jag håller på att tappa handväskan. 


Vi inser dock efter en stund att alla nya sällskap får detta bemötande och att det betyder "välkommen" på japanska. Trevligt, om än en smula högljutt. Framåt sällskap 10 efter oss hänger man dock på och Irasshaimase-ar alla som kommer in genom dörren.

Menyn innehåller allt möjligt konstigt, och det skulle ta veckor att google-translata alla fisksorter och tillagningssätt så vi slår helt enkelt till på en avsmakningsmeny som kocken komponerar efter att man får säga vad man tycker om för typ av mat och smaker.

Vi fick därefter in åtta rätter, två förrätter, två sushirätter, två varmrätter och två efterrätter. Det var allsköns smakupplevelser och konsistenser. Hela svampar och friterade sardiner. 
Efterrätten med vitt fluff var magiskt god och jag behöver inte överdriva när jag säger att vi var mätta och runda som bollar när vi vaggade ut från restaurangen några timmar senare.

Utsikten från vårt bord!

Reskassan tog slut, men vilken fantastisk upplevelse!
Så, när ni rullat ner från Malibu Cafe, gör er själva en tjänst och sväng in till höger och njut av lite vällagad japansk mat, fantastiska vyer och nya smakupplevelser! Har man tur kanske man även kan få syn på en av delägarna; Robert De Niro?


1 kommentar:

  1. Magiskt ! Vilka platser. Och god mat är ALLTID på sin plats även då reskassan sinar. Kram till er. Vi saknar er!

    SvaraRadera