måndag 25 maj 2015

Santa Monica pier & Venice beach


Dagen till ära spenderades vid Santa Monica pier och Venice beach. Då det är memorial day här är det kanske lite mer folk än vad det skulle varit en vanlig söndag, men trots detta inte trångt eller svårt att få bord på restaurang.
Piren var som man kan förvänta sig, fullt av karuseller, musikanter och försäljare av allsköns slag.
Stranden var knökfull av folk kring piren och folk badade friskt trots cirka 20 grader i luften och betydligt kallare i vattnet!


Allt eftersom strosade vi bort mot Venice beach. Det var cirka 2,2 km strandpromenad och folk som promenerade, cyklade, skatede eller på annat sätt tog sig fram överallt.
Det fanns hur mycket som helst att kika på. Nedan ser ni t.ex. ett gäng pojkar i små kalsonger som struttade runt och blev fotograferade!
Dom bjöd även på lite dans, till publikens stora förtjusning. 
Själva strandpromenaden vid Venice beach var precis som man ser i filmer och tv-serier. Packat med folk, höga artister, hemlösa, matförsäljning och små affärer där man för 40 dollar kunde få träffa en läkare som gjorde en bedömning om man var lämplig för lite medicinsk marijuana. 
Vi hängde oss kvar i några timmar, fastnade speciellt vid en asfaltsplätt där äldre män och kvinnor träffades och dansade på rullskridskor tillsammans. 
Middagen intogs på strandrestaurangen Figtree där vi fick gigantiska portioner av sallad med kyckling, avokado och fetaost. Därefter promenerade vi i solnedgången längs vattenkanten.
Björn passade på att känna efter hur det var att spela in ett avsnitt av Baywatch.
Visst ser ni en ung Hasselhoff framför er?
Trots att jag älskar att bada är var det faktiskt lite för kallt för mig, jag sparar mig till 35 grader i Vegas.

Muscle beach var en upplevelse i sig, starka män och kvinnor som tränade på alla tänkbara sätt till allmän beskådan. Även här kunde man spendera timme efter timme med att bara titta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar