söndag 24 maj 2015

Malibu Cafe - Häringe slotts amerikanska kusin?






Så, på väg mot LA tänkte vi göra några kortare stopp i Malibu och Santa Barbara. På tidningen Femininas hemsida (en artikel från 2013 typ) hade jag läst en 10-i-topp lista över ställen kring LA och bland annat fanns Malibu Cafe med som ett trevligt stopp. Det låg en bit från kusten, upp i bergen stod det, och kunde upplevas som något rustikt, men det skulle vara en del av dess charm.
Vi såg framför oss en liten avstickare med lite färskpressad juice och någon form av ekologisk hembakt kaka i en trevlig lummig trädgård. Jag kan bara säga tack och lov för att vi något så när välklädda då Malibu Cafe inte riktigt var vad vi förväntat oss...

Efter att slingrat oss upp i bergen kilometer efter kilometer  utan att möta nått annat än skog och träningscyklister skulle vi helt plötsligt svänga av och där dyker stora statyer och planterade alléer upp. Vi blir mottagna av välklädda herrar som helt sonika tog bilen ifrån oss och vi fick en liten biljett att hålla hårt i. 

Vi tar några tvekande steg in och inser att Malibu Cafe inte riktigt var vad vi tänkt oss utan mer som ett paradis för vuxna med allt man kunde önska sig en lördagseftermiddag i solen. Vår lilla fika fick helt enkelt bli en långlunch och ingen klagade för det!
Stället var uppbyggt på en stor yta med en liten sjö i mitten (där man kunde köra trampbåt!), en restaurang, en bar, 5-kampsstationer och en liten affär med mycket dyra märkeskläder.
Hundar var givetvis välkomna vilket passade oss som hand i handske!

Kristallkronor i träden, paraplyer som tak och fantastiska stolar och bord var utspridda och det var bara att ta med sig sin drink och hänga där det såg som mysigast ut.








Jag kan inte visa nog med bilder, för det här var förutom Häringe Slott den mest fantastiska platsen jag varit på! Jag hade kunnat stanna här en hel vecka!



Vi passade på att utmana varann i boule, jag åkte på storstryk tyvärr… typ 12-1 till Björn….
Något jag senare tog igen i kast med liten sandpåse i olika hål (vi fattade inte riktigt reglerna där heller, men vi hittade på egna).

En helt enkelt magisk eftermiddag, och vi råkade bli kvar typ 4 timmar längre än vårt planerade lilla juicestopp… tur att vi inte hade någon tid att passa! Så, våra varmaste rekommendationer, avsett en heldag för Malibu Cafe om ni råkar ha vägarna förbi, och om ni inte har det, ställ in GPS:en!

1 kommentar:

  1. Låter som ett grymt ställe. A
    Hade mer än gärna tillbringat en dag där. Wow!

    SvaraRadera