lördag 23 maj 2015

Monterey, 17-mile drive och Pebble beach






När vi sent på onsdag em anlände till Monterey väntade äntligen våra väskor där på oss! Long time no see!
Fantastiskt att få sätta på sig sina egna kläder, ha sin egen parfym och återse gamla bekanta strumpor.



Vi bodde på motellet Super 8 cirka 3,5 km från akvariet i Monterey (den stora sevärdheten som utmärker stadens centrumpunkt). Vårt boende låg i en lång rad av andra motell precis bredvid ett jättetrevlig köpcentrum; Del Monte som vi varmt kan rekommendera för dess fina miljöer och bra affärer.
 Vi handlade dock inget, vi har ju lixom lite för mycket saker nu när våra väskor är tillbaka... Men vi tog ut kontanter iaf. Motellet var ett riktigt klassiskt motell som på film, liten pool direkt vid bilvägen och frukost på plasttallrik, men allt rent och fräscht, gratis parkering och internet.


Vi kom dock fram till att vi fortfarande refererar allt till olika tv-serier eller film. Hotellet påminde oss ett Dexteravsnitt (kanske det var det första?) där en kvinna hittas död på botten av en pool.


Hur som helst, vi spenderade förmiddagen i Monterey, en söt liten fiskeby där höjdpunkten för mig var sjölejonen som låg och slappade i hamnen. Dom var helt fria att komma och gå som dom ville, men dom valde att hänga där och lät oss njuta av hur vackra dom var!




Lunchen intogs i centrala Monterey på Bubba Gumps (känd från filmen Forest Gump) och hela restaurangen var inspirerad av filmen.


Bortsett från det måste jag säga att maten var fantastisk!

Staden i sig var låg fantastiskt vacker till. Nedan stannade vi till på en udde som heter Lovers point där det var fantastiskt vackra vyer! Vi vågar fortfarande vägra selfiestick som ni märker. Men snart kommer nog även vi falla för grupptrycket...

Vi körde sedan vidare mot urgulliga lilla staden Carmel via 17-mile drive, en fin kuststräcka i ett privat  bostadsområde men många golfbanor. Det kostade 10 dollar att få åka sträckan men då fick man också en fin liten karta med olika sevärdheter att stanna till på.
Till exempel denna; the lone cypress, ett fint litet ensamt träd! Tydligen en av de mest fotograferade träden i Kalifornien. Vi tyckte väl dock att redwoodträden var av lite mer nyhetsvärde...
Vi stannade även till på Pebbel beach i carmel och stack ner fötterna i den varma sanden - ljuvligt!



2 kommentarer:

  1. Spara pengarna som selfiepinnen kostar, Björn har ju samma räckvidd 😉
    Vilken otrolig resa ni gör! Tack för att vi får följa med er!
    Jag fotar lite från renoveringen så får ni se lite när ni kommer hem.
    Fortsätt ha en underbar resa! Kram på er

    SvaraRadera
  2. Känner mig också tacksam över att få hänga
    Med på resan via blogg. Sååå härligt !

    SvaraRadera