onsdag 20 maj 2015

Speed sightseeing: Golden Gate, Filburt Street och Lombard Street


Som sagt, första dagen i San Fransisco blev inte riktigt som vi tänkt, men trots heldag med shopping och avsaknad av GPS betade vi på kvällen av flera sevärdheter på vår lista!






Vi letade oss ut till en av utkiksposterna norr om Golden Gate och fick några fina bilder! Fascinerade var att det bara var vi och måsarna där?! På hela utkiksplatsen! Det kallar jag riktig V.I.P lyx!

På piren stod dock ett gäng fiskare och hoppades på fångst,

Vi hann vara med när en fick upp en krabba, som dock fick sig en flygtur tillbaka i vattnet... Varför man kastar tillbaka krabbor vet vi dock inte, kändes som slöseri på lunch?!

När vi väl letat oss vidare in i stan (måste vara staden med mest enkelriktade gator) hade det hunnit bli mörkt. Men åter igen; vi var helt ensamma på den brantaste gatan i stan (och hela världen?!), Filburt Street. Riktigt häftigt! 

Tack och lov har vi automat, hade inte velat slira på kopplingen här!

Två gator bort ligger även världens krokigaste gata, Lombard Street, vi passade på att köra ner där, det var ju ingen trafik!
Eller vi och vi, Björn har sedan länge lämnat över ratten till mig... Nån flummig motiveringen om "det är ju alltid du som kör i Stockholm". Som om det är samma sak, Flenminggatan och världens brantaste backe och sexfiliga motorvägar? Men lika bra det egentligen som han fiskör. Vi har ju hyrt sportbil av en anledning eller hur?!
Hur som, det var häftigt att fått uppleva och köra, även om maxhastigheten på Lombard Street var 8 km/h, tur var väl det iof!

1 kommentar:

  1. Girlpower!!
    Cool staden är. Hoppas att bagaget dyker upp nu....
    Kram

    SvaraRadera